Završna prezentacija projekta “Razvoj održivih praksi za zaštitu, promociju i upravljanje prirodnim resursima”

Završna prezentacija projekta “Razvoj održivih praksi za zaštitu, promociju i upravljanje prirodnim resursima”

U organizaciji Centra za okolišno održivi razvoj (COOR), 26. juna 2012. godine, u hotelu “Hollywood”, održana je završna prezentacija projekta “Razvoj održivih praksi za zaštitu, promociju i upravljanje prirodnim resursima”. Projekat, koji je trajao 18 mjeseci (28.12.2010. – 28.6.2012.), finansirala je Evropska unija iz Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA 2008), a implementirao ga je Centar za okolišno održivi razvoj iz Bosne i Hercegovine u partnerstvu sa Opštinom Pljevlja iz Crne Gore.
Partner i sufinansijer projekta u Bosni i Hercegovini je Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, a partner u Crnoj Gori je Turistička organizacija Pljevlja.
Glavni cilj projekta bio je doprinos zaštiti, promoviranju i unapređenju efikasnog upravljanja područjima od izuzetne prirodne vrijednosti (PIPV područja) s ciljem razvoja turizma i drugih alternativnih ekonomskih aktivnosti u svrhu očuvanja prirodnih resursa.
Projekat se u Bosni i Hercegovini odnosio na područja Skakavca, Bijambara i Vrela Bosne, a u Crnoj Gori na područje planine Ljubišnja.