U toku građevinski radovi na izgradnji edukacionog centra Zaštićenog pejzaža “Bijambare”

U toku građevinski radovi na izgradnji edukacionog centra Zaštićenog pejzaža “Bijambare”

Na području Zaštićenog pejzaža „Bijambare“ u toku su intenzivni radovi na izgradnji edukacionog centra na prostoru nekadašnjeg planinarskog doma. Radove izvodi odabrana firma iz Sarajeva i trajat će do sredine juna.
Edukacioni centar treba da postane nezaobilazan turistički punkt gdje bi se davale informacione usluge i organizovali različiti vidovi edukacije i prezentacije. On će oplemeniti boravak na zaštićenom području i ukupan doživljaj posjetilaca podići na još veći nivo. Istovremeno će biti ostvarena i jedna od najvažnijih intencija Ustanove da posjeta bude nešto više od pukog odmora, da joj se doda i edukativni segment, kao i jezgrovita i cjelovita informacija o svakom detalju koji karakteriše ovo zaštićeno područje. Dešavanja u edukacionom centru takođe će imati za cilj jačanja ekološke svijesti posjetilaca, kao i kontinuirano isticanje značaja i osobenosti Zaštićenog pejzaža „Bijambare“.
Edukacioni centar neće biti ograničen samo na specijalistička i strukovna predavanja i prezentacije, već će biti otvoren za saradnju sa organizacijama i pojedincima vrlo šarolikog spektra djelovanja. Budući centar bit će pogodan za organizaciju kulturnih manifestacija, škola u prirodi raznolike tematike i opsega. S obzirom na izuzetan potencijal koji posjeduje, postat će zaštitni znak Ustanove.