Tokom prvomajskih praznika na zaštićenim područjima bilo više od 8.000 posjetilaca

Tokom prvomajskih praznika na zaštićenim područjima bilo više od 8.000 posjetilaca

Vrelo Bosne, Bijambare i Skakavac tokom prvomajskih praznika posjetilo je približno 8.000 ljudi. Najposjećenije područje bilo je Vrelo Bosne sa skoro 4.000, zatim Bijambare sa 3.000, a na Skakavcu je bilo nešto više od 1.000 posjetilaca.
Zahvaljujući brižljivoj i detaljnoj pripremi Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja gdje ništa nije prepuštano slučaju (poput kesa za smeće koje su dijeljene na sva tri zaštićena područja), Vrelo Bosne, Bijambare i Skakavac su ostali čisti, bez gotovo ikakvih tragova prisustva više hiljada ljudi, koji su se u prirodi ponašali dostojanstveno i razumno, u skladu s propisima.
Ovi prvomajski praznici su pokazali jedinstvo upravitelja i posjetilaca, obostrano razumijevanje i dobrobit za zajednicu koja iz te činjenice proističe. Svi apeli i propagandne aktivnosti da se sačuvaju prirodne vrijednosti urodili su plodom, sasvim jasno je predočeno koliko se može toga postići uz minimum svijesti o važnosti zaštićenih područja, vrlo osobenih i prepoznatljivih.