Radovi na Vrelu Bosne

Radovi na Vrelu Bosne

Zahvaljujući Programu zapošljavanja 300, koji finansira JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“, Vrelo Bosne je prostor vrlo intenzivnih radova koji doprinose boljem izgledu i uređenosti, te tako umnogome poboljšavaju ukupan dojam kod posjetilaca. Njihove brojne pohvale su nagrada za trud koji ulažu uposlenici Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja i radnici angažovani na osnovu pomenutog programa.
Osim redovne higijene ovog zaštićenog područja, na Vrelu Bosne se obavlja niz suptilnih intervencija u prostoru, koji imaju za cilj da se uklope u krajolik i potcrtaju njegovu izuzetnu ljepotu. Pravljenje protivpožarnog pojasa duž Velike aleje, uređivanje prostora oko stećaka u Vrutcima i rimskih iskopina oko Banjskog parka, uređenje prilaznih puteva Rimskom mostu i pumpnoj stanici, pravljenje staze prema Velikom jezeru – samo su neke od aktivnosti koje čine boravak na Vrelu Bosne ugodnim, sa dostupnim prilazima svakom kutku ovog dragulja Sarajeva i Bosne i Hercegovine.
Fotoaparati brojnih posjetilaca svjedoče ovom konstantnom napretku u izgledu zaštićenog područja, njegovim stalnim metarmofozama, u svim slučajevima pozitivnim i lijepim.