Praktična primjena i pisanje projekata kroz EU fondove

Praktična primjena i pisanje projekata kroz EU fondove

U organizaciji Centra za poslovnu edukaciju iz Sarajeva, 10. i 11. novembra, u hotelu „Hills“, održana je radionica pod nazivom „Praktična primjena i pisanje projekata kroz EU fondove“. Na ovoj radionici su se učesnici, među kojima su bili i predstavnici KJU za zaštićena prirodna područja, kroz praktične primjere upoznali s osnovama pripreme prijedloga projekata za EU grantove s posebnim fokusom na IPA projekte.

Radionica je namijenjena onima koji žele doći do sredstava iz EU fondova i drugih međunarodnih donatora, ali nemaju iskustva u pisanju projekata. Takođe je namijenjena i onima koji već poznaju osnove pripreme projektnih prijedloga, ali žele unaprijediti svoje znanje i dobiti dodatne praktične informacije o tehnikama pripreme i očekivanom pristupu.

Cilj radionice je bio upoznati učesnike s programiranjem EU pomoći i fazama projektnog ciklusa, razlikom između procesa programiranja i procesa izrade projekata, koracima koji prethode izradi projekata, izradom matrice logičkog okvira, formulisanjem projekta i izradom budžeta projekta.