Praktična nastava učenika na zaštićenim područjima Kantona Sarajevo

Praktična nastava učenika na zaštićenim područjima Kantona Sarajevo

U prostorijama Srednje škole za okoliš i drvni dizajn u Sarajevu, 19. septembra 2022. godine potpisan je Sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza potpisnika radi realizacije partnerskog projekta praktične nastave učenika. Sporazum su potpisali direktorica Elvedina Baždar ispred Srednje škole za okoliš i drvni dizajn i direktor Asad Jelešković ispred Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja. Iste sporazume sa Srednjom školom za okoliš i drvni dizajn potpisali su direktor Samir Omerović ispred KJP „Sarajevo-šume“ i direktor Adis Bešlić ispred KJKP „Park“ Sarajevo.

Sporazumom se regulišu međusobni odnosi između potpisnika kako bi zajednički realizovali  projekat praktične nastave na zaštićenim područjima Kantona Sarajevo za učenike četvrtog i trećeg stepena u skladu s realnim potrebama Ustanove za usavršavanjem budućih radnika.

Učenicima se obezbjeđuje uvježbavanje praktičnih vještina i sticanje znanja na terenu, što će rezultirati kvalitetnim obrazovanjem mladih kadrova.

Sporazum je rezultat uspješne saradnje tokom prethodnih godina na edukaciji učenika i promociji KJU za zaštićena prirodna područja kao strateškog partnera u obrazovanju učenika.