Održan “Vidikovac fest” na Trebeviću

Održan “Vidikovac fest” na Trebeviću

U okviru festivala „Baščaršijske noći“, 2. i 3. jula održan je „Vidikovac fest“ na zaštićenom području Trebevića gdje su nastupili brojni bendovi, između ostalih i „Zabranjeno pušenje“, „Zoster“, „Skroz“, „Elemental“ itd. Partneri ovog događaja su bili JU Bosanski kulturni centar, JP „Sarajevo“ i KJU za zaštićena prirodna područja, a u program su se uključili i sponzori, lokalna zajednica, nevladina udruženja, međunarodne organizacije i ambasade drugih država u BiH.

Ideja festivala je afirmacija urbane kulture i njeno povezivanje s turističkom ponudom Sarajeva tokom ljetnih mjeseci, takođe i otkrivanje nove festivalske lokacije – platoa iznad Sarajevske žičare na Trebeviću.

Posebnost ovog događaja je i u dnevnom terminu održavanja gdje su pored muzičkih bili zastupljeni i programi iz drugih oblasti kulture i umjetnosti te ekologije i turizma.

„Vidikovac fest“ predstavlja odličnu promociju zaštićenog područja Trebevića i njegovih turističkih potencijala, a treba naglasiti da je zahvaljujući dobroj organizaciji i zajedničkom trudu svih partnera sve proteklo u najboljem redu, bez ikakvih tragova nakon festivala da je na prostoru boravio veliki broj posjetilaca.