Koncert u Srednjoj bijambarskoj pećini

Koncert u Srednjoj bijambarskoj pećini

Mladi zenički operni pjevač Ivan Jelić, koji je inače diplomant Muzičke akademije u Zagrebu, održao je 24. juna 2013. godine koncert u Srednjoj bijambarskoj pećini, uz pratnju benda „Blue world“ iz Zagreba (Miroslav Navračić – harmonika, Emil Gabrić – violina, Ivan Gazibara – kontrabas).
U prisustvu brojne publike, u četvrtoj dvorani pećine, koja je zbog svoje izuzetne akustičnosti nazvana muzičkom, Ivan Jelić je otpjevao nekoliko sevdalinki i špansku pjesmu „Granada“. Veliko umijeće pokazao je i bend „Blue world“, koji je odsvirao, između ostalih, Brahmsov „Mađarski ples br. 4“, „Gipsy sving“, „Tango el kohlo“…
Već pomenuta akustičnost dvorane podizala je tonove do impresivnih razmjera, koji su se odbijali od stalaktita i spuštali do zadivljene publike, čineći da ni na trenutak ne zaboravi da prisustvuje nesvakidašnjem i privilegovanom događaju.
Srednja bijambarska pećina je potvdila svoj veliki potencijal kao mjesto održavanja ovakvih koncerata, gdje umjetničko nadahnuće i majstorstvo dolazi do punog izražaja i ostvarenja.