Bijambare na smart-phone aplikaciji i Google mapi

Bijambare na smart-phone aplikaciji i Google mapi

Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja, u saradnji s Općinom Ilijaš, učestvuje u projektu „Digitalni turistički BH itinerer“, koji u Bosni i Hercegovini implementira Udruženje za razvoj turizma regije ROTOR iz Doboja i finansira američka ambasada.
„Digitalni turistički BH itinerer“ je ambiciozan projekat koji će promovisati i digitalizovati turističke atrakcije te uvećati broj posjeta turista gradovima i općinama u Federaciji BiH i Republici Srpskoj uz upotrebu savremenih sredstava promocije (Google mapiranje, QR code, društvene mreže, smart -phone aplikacije, TV emisije i drugo).
Tako se nova turistička ruta „Laganini kroz BiH“, gdje se nalazi i Zaštićeni pejzaž „Bijambare“, našla na smart-phone aplikaciji te je obilježena na Google mapi radi lakše i modernije komunikacije s domaćim i stranim turistima. Uvezanost ove turističke rute sa sličnim rutama uvećava njen kvalitet i popularnost. Adekvatni bilbordi i QR code bit će prisutni uz sve veće saobraćajnice i turističke objekte u općinama gdje se projekat bude implementirao. Tokom projekta bit će kreiran serijal „Turistički Rotor“ koji će biti prezentiran putem TV emitera i YOUTUBE kanala.
Tako će mnogobrojni turisti imati priliku i ovim putem upoznati se sa Zaštićenim pejzažem „Bijambare“, njegovim istinskim vrijednostima i potencijalima.